Veliki interes za odmor u našoj zemlji

Vlatković: Sve analize i procjene govore da će Hrvatska i 2017. godine biti, uz Italiju, vodeća na turističkom tržištu

Plaža
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/5
19.01.2017.
u 09:34

Lani je svaki Austrijanac za odmor u prosjeku potrošio čak 2700 eura, odnosno 500 eura više od prosjeka Europske unije

U Beču je u nedjelju zatvoren najveći austrijski turistički sajam za odmor, putovanja i slobodno vrijeme "Ferienmesse 2017." na kojem je u četiri dana održavanja ove specijalizirane priredbe, među više od 800 izlagača iz sedamdesetak zemalja, svoju bogatu turističku ponudu predstavila i Hrvatska.

"Na štandu od 126 četvornih metara, sjajnoj promociji domovine pridonijelo je 14 hrvatskih suizlagača koji su, uz veliko zanimanje publike, predstavili turističku ponudu naše obale i unutrašnjosti, kao i novi slogan 'Puna života'", rekao je Ranko Vlatković, direktor ureda Hrvatske turističke zajednice u Beču, dodavši da je Sajam posjetilo više od 150 tisuća posjetitelja. 

"Sve analize i procjene govore da će Hrvatska i 2017. godine biti, uz Italiju, vodeća na turističkom tržištu. Austrijanci već sada pokazuju veliki interes za odmor u našoj zemlji, čemu je potvrda i izuzetno rana rezervacija smještaja te povećanje između 15 i 30 posto", istaknuo je naš sugovornik.

Napomenuo je i kako Austrijanci preferiraju vlastiti prijevoz kod izbora odredišta za odmor jer im je sigurnosti najvažniji kriterij pri odlučivanju. 

Prošle godine je svaki Austrijanac za odmor u prosjeku potrošio čak 2700 eura, odnosno 500 eura više od prosjeka Europske unije.

"Od čarter-odredišta najtraženije su Španjolska i Grčka. Nažalost Turska, Tunis i Egipat imaju velike probleme u vezi s potražnjom", zaključio je Vlatković. 

Istodobno sa sajmom "Odmori 2017.", održane su i tri specijalizirane priredbe, sajam automobila "Auto-Show", sajam delicija "Genuss-Welt" i sajam biciklizma "Bike Village Vienna".

Uz turističku ponudu, Hrvati su predstavili i svoje gastronomske delicije i vina.

U sklopu sajma "Genuss-Welt" održan je zanimljiv i dobro posjećen kuharski show uživo, na kojem je Ivan Jušta promovirao autohtonu istarsku kuhinju i vina. 

Počasni gosti za stolom bili su hrvatska veleposlanica dr. Vesna Cvjetković i direktor ureda za vanjsku trgovinu Austrijske gospodarske komore Konstantin Bekos. 

Svi prisutni imali su priliku uživati ne samo u kulinarskim i enološkim specijalitetima istarske regije nego i u sjajnom načinu turističkog promoviranja Hrvatske.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije