Svoji k svome

Pročitajte kako su se naši iseljenici davno oglašavali u Americi

Pixabay
11.06.2019.
u 10:42

Osobitu pažnju posvećuju kolačima za svadbe, sastanke, zabave i ine prigode te da narudžbe izvršavaju točno, a u cijenama su "vrlo umjereni"

Mike Saskor (Split), Anton Matovac (Poljice) i Josip Martini (Split) upozoravaju svu hrvatsku, kao i ostalu slavensku javnost da su na 2700 Princeton Avenue u Chicagu otvorili i modernim strojevima uredili pekarnu i slastičarnu.

Ovaj oglas objavljen je 1927. godine u knjizi Vjekoslava Melera "Hrvati u Americi, hrvatske kolonije u Chicagu, Prilog povijesti američkih Hrvata".

Trojica iseljenika iz Dalmacije oglašavaju svoju ponudu koja se sastoji od više vrsta kolača i domaćeg kruha. Najavljuju kako osobitu pažnju posvećuju kolačima za svadbe, sastanke, zabave i ine prigode te da narudžbe izvršavaju točno, a u cijenama su "vrlo umjereni". 

"Na Vama je, da nas omogućite opskrbiti Vas tečnim pecivom, a mi Vam našom solidnom podvorbom jamčimo, da ćete sa uživanjem jesti kruh Vaš svagdanji i da će Vam u slast ići kolači u našoj slastičarni priređeni. Dostavljamo u kuću i toplo se preporučamo. Svoj k svome", piše u ovom zanimljivom oglasu, koji je zaključenom sloganom "Svoji k svome".

Foto: Hrvati u Americi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije