Stipendije

Hrvatica iz Chicaga veseli se 'povratku' u domovinu

ACAP
Foto: Udruga hrvatsko-američkih stručnjaka
06.06.2017.
u 12:27

Troje stipendista otputovat će u glavni hrvatski grad ovo ljeto na devetodnevni program, gdje će ujedno imati priliku posjetiti neke međunarodne tvrtke, kao i veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država

Na nedavno održanoj gala večeri u povodu konferencije Udruženja hrvatsko-američkih stručnjaka, troje studenata nagrađeno je stipendijama.

Odabrani su pojedinci koje ne odlikuje samo akademski uspjeh, već i doprinos hrvatsko-američkoj zajednici.

"Stipendije su dodijeljene kako bi se nagradila njihova čvrsta povezanost s hrvatskom zajednicom", rekao je predsjednik udruge Marko Zoretić, dodavši: "Priznanje omogućuje mladim članovima povećavanje obrazovnih mogućnosti i poslovnih sposobnosti, istodobno ih sjedinjujući s hrvatskom kulturom".

Ova stipendija pokriva školarinu za ljetni program Međukulturalnog pregovaranja i rješavanja sporova na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Troje stipendista otputovat će u glavni hrvatski grad ovo ljeto na devetodnevni program, gdje će ujedno imati priliku posjetiti neke međunarodne tvrtke, kao i veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država.

"Nadamo se da će im ovo iskustvo donijeti neke nezaboravne trenutke, ali i omogućiti im povezivanje s ostalim studentima te budućim poslovnim mentorima", naglasila je Maria Sentić, tajnica udruge, istaknuvši: "Naša stipendija omogućuje studentima povezivanje sa svojom kulturom, kao i susret s nekim utjecajnim osobama iz poslovnog sektora Hrvatske".

Nagrađeni stipendisti

Madeline Kovačević studentica je psihologije i neuroznanosti na Sveučilištu Loyola u Chicagu. Trenutačno volontira u dječjoj bolnici Comer. Madeline je aktivna članica hrvatske zajednice u Chicagu, gdje je pohađala Hrvatsku školu, bila je članica KUD-a "Hrvatska loza", a trenutačno je članica KUD-a "Baština". Imala je priliku pjevati nekima od uzoritih gostiju hrvatske zajednice, kao kardinalu Chicaga Blaséu J. Cupichu i hrvatskoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

"Velika je čast dobiti ovu nagradu na koju sam jako ponosna. Provest ću nekoliko dana u Zagrebu što će mi biti dobro iskustvo, tim više jer sam dosad uvijek samo prolazila kroz glavni hrvatski grad. Veselim se što ću vidjeti razne tvrtke, upoznati njihov način poslovanja, ali i slušati predavanja na Zagrebačkoj školi za ekonomiju i management. No prije svega toga posjetit ću svoju obitelj u Splitu i Omišu", istaknula je Madeline.

Gordan Kučan rođen je i odrastao u Rijeci te je student Northwestern University McCormick School of Engineering u Evanstonu. Studira građevinski i arhitektonski inženjering te dizajn. Aktivni je član Udruge hrvatsko-američkih stručnjaka.

Tatjana Mustač studira medicinu na Sveučilištu Queens u New Yorku. Vodila je istraživanje pod mentorstvom profesora s Rutgers sveučilišta te je taj projekt prihvaćen od tri profesionalne konferencije i jednog STEM natjecanja u Sjedinjenim Američkim Državama. Članica je hrvatske zajednice u New Yorku, gdje je sudjelovala u KUD-u "Kardinal Stepinac". Trenutačno podučava hrvatski folklor. Ujedno je i članica Croatian Youth Group of New York. Nakon liječničke diplome namjerava se baviti neurokirurgijom ili psihijatrijom.

Komentara 1

EL
elkomadante
13:52 06.06.2017.

dođoh, vidjeh, odoh....jel se to tako zove ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije