Uzduž i poprijeko

Hrvati u istoj noći traže narodnjake, Mišu Kovača i Thompsona

Dražen Opačak
Fenix Magazin
22.05.2017.
u 09:19

Naš sugovornik podrijetlom je iz Bosanskog Broda, ali je rođen u Mannheimu, gdje mu živi obitelj. Glazbom se bavi od najranije mladosti, ima svoj studio, a piše i pjesme za druge pjevače

Hrvatski glazbenik iz Mannheima Dražen Opačak snimio je svoj prvi spot i to za pjesmu "Ona ti bila sve", koju izvodi u duetu sa Zlatkom Podgorcem. 

Skladbu su pustili uoči Božića i u samo nekoliko dana na YouTubeu je imala više od pet tisuća pregleda. 

"Pjesma je ljubavna, emotivna i nije odraz moje trenutačne situacije. To kažem jer me prijatelji pitaju imam li problema u ljubavi, ali nemam", rekao je Dražen Opačak.

Dolazi moje vrijeme

Naš sugovornik podrijetlom je iz Bosanskog Broda, ali je rođen u Mannheimu, gdje mu živi obitelj. Glazbom se bavi od najranije mladosti, ima svoj studio, a piše i pjesme za druge pjevače. 

"Pjevam tridesetak godina, sviram tamburicu, gitaru, tekstopisac sam i imam već 25 gotovih skladbi koje moram uglazbiti. Mislim da sad polako dolazi moje vrijeme", otkrio je ovaj hrvatski iseljenik koji je poznat u Njemačkoj.

Pjevao je u brojnim bendovima, po raznim feštama, vjenčanjima, kršenjima i drugim zabavama. 

"Hrvatsko iseljeništvo je zahtjevno, ali nema pjesme koju ja ne mogu izvesti", naglasio je Opačak.

Od narodnjaka do Thompsona

Repertoar glazbe Hrvata izvan domovine dosta je raznolik, otkriva naš sugovornik.

"Traže svašta, od narodnjaka do Miše Kovača, preko Miroslava Škore do Thompsona. U jednoj noći možete otpjevati doista svašta i prijeći glazbom prostore bivše države uzduž i poprijeko", nasmijao se ovaj glazbenik, i dodao: "Uvijek treba naći neku sredinu i biti umjeren". 

"Ponekad se začudite, jer Dalmatinac traži narodnjak, a netko za koga očekujete da sluša narodnjake, tražit će, recimo, Škoru. Ako ste na to spremni, u iseljeništvu ćete imati itekako mnogo posla", prisjetio se Opačak kojem je cilj što bolje plasirati novu pjesmu i spot, ne samo u Njemačkoj već i u Hrvatskoj. 

Stihove je napisao zajedno sa Zlatkom Podgorcem, dok je aranžman osmislio Edin Novalić. 

"Nadam se da će se i domovini svidjeti moja skladba, kao i našima u iseljeništvu", zaključio je naš sugovornik.

Komentara 5

FR
fred70
20:59 22.05.2017.

Hrvat????? Iz Bosanskog Broda??????? Ali to makar objašnjava zašto sluša narodnjake....

Avatar Milokliz
Milokliz
11:31 22.05.2017.

A ja napišem da Cecu i Thompsona sluša ista ekipa i popušim ban na vl 3 dana!

ZV
zvonko08
07:52 23.05.2017.

Ne želim nikoga uvrijediti ali ja sam Hrvat iz Hrvatske i znam da mi nikada nismo slušali narodnjake i oni nisu bili popularni do dolazka Bosanaca rimokatoličke vjeroispovijesti , tj. Hrvata iz Bosne u Hrvatsku. A ove Hrvate i "ostale" iz Njemačke uveseljavalo je sve sa govornog područja juge pa tko se bolje od izvođača snašao!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije