Vrsna Chocolates

Dijaspora pomaže u plasiranju čokolade obogaćene hrvatskim duhom

Foto: PR
1/6
06.11.2018.
u 09:39

Čokolada čovjeka može oraspoložiti svojim sjajnim okusom, a i sadrži polifenole koji su antioksidansi i vrlo su korisni cjelokupnom ljudskom tijelu

Odnedavno hrvatska konditorska industrija bogatija je za proizvođača čokolade Vrsna Chocolates koji svoje handmade proizvode bazira na ukusnoj belgijskoj čokoladi najbolje kvalitete. Iako se tvrtka proizvodnjom bavi tek od ove godine, njeni proizvodi već su poznati i izvan granica Hrvatske, posebno na tržištima Austrije i Njemačke, a uskoro se planira izvoz i na druge kontinente, prije svega u Sjevernu Ameriku i Australiju.

Poticaj za ideju

Odakle je došla ideja za pokretanje posla, upitali smo kreativnog direktora i voditelja proizvodnje u Vrsna Chocolates Frana Reizla.

"Moja obitelj već 15-ak godina ima tvrtku koja se bavi prodajom raznih prehrambenih proizvoda, no već neko vrijeme razmišljali smo
upustiti se u proizvodnju čokoladnih proizvoda. Povezali smo se s raznim proizvođačima kako bismo se što bolje upoznali s praksom, a prijelomni trenutak bio je naše sudjelovanje na prošlogodišnjoj konferenciji Meeting G2, gdje se susreću poslovni ljudi iz Hrvatske i oni hrvatskog porijekla iz dijaspore. Upoznali smo brojne uspješne poslovne ljude koji su nam dali odlične savjete za pokretanje posla te sklopili poznanstva koja su nam pomogla za plasman proizvoda u inozemstvu", kaže Reizl i dodaje da danas, godinu dana poslije, u asortimanu imaju više od 40 proizvoda u pet kategorija, među kojima se ističu čokoladne ploče, čokoladne kuglice od voća i orašastih plodova te čokoladne praline.

Vrsna – čokolada obogaćena hrvatskim duhom

Čokolada čovjeka može oraspoložiti svojim sjajnim okusom, a i sadrži polifenole koji su antioksidansi i vrlo su korisni cjelokupnom ljudskom tijelu. Upravo je zato pri kreiranju čokolade potrebno težiti izvrsnosti, što je i jedan od razloga zašto je odabran naziv Vrsna.

"Tvrtka se koristi jednom od najboljih sirovina koja se uzgaja diljem ekvatorskog pojasa, a u Belgiji je priprema jedna od najstarijih čokoladnih tvrtki na svijetu koja je, između ostalog, izmislila bijelu i tamnu čokoladu te diljem svijeta ima čokoladne akademije. Čokolada se u našem pogonu dorađuje i obogaćuje raznim okusima kao što su hrvatski med, lješnjak, orašasti plodovi ili latice primorskog bilja. Tako proizvodimo inovativan hrvatski proizvod i naša je želja da ime Vrsna postane sinonim za dobru čokoladu koja je napravljena i obogaćena hrvatskim duhom", dodaje Reizl.

Trenutačno imaju nekoliko čokoladnih linija proizvoda kao što su Origin ili Mirakul u kojem dominira zlatna švicarska čokolada s različitim posipima kao što su posipi od jagode, lješnjaka, kakao sjemenki, latica ruže i cvijeta različka. Posebno je dobro među kupcima zaživjela čokolada Dalmatiner koja se sastoji od bijele čokoladne podloge s točkama tamne čokolade. 

Čokoladne kuglice u kojima dominiraju punila od lješnjaka, badema, maline i jagode posebno su se istaknule u ponudi, a praline koje rade ručno pripremaju se za razne prigode kao što su vjenčanja.

Uskoro Grička i Banska kugla

No, u Vrsnoj imaju još niz ideja za razvoj proizvoda...

"Uskoro ćemo na tržište plasirati svoj novi brand trufli – Gričku i Bansku kuglu, odnosno luksuznu čokoladu koja kombinira finu čokoladu i punila domaćih proizvoda kao što su lješnjak ili badem. Imamo ambiciozan cilj – da Grička i Banska kugla postanu jedan od simbola Zagreba. Također, krećemo i s inovacijama, pa ćemo tako početkom sljedeće godine na tržište plasirati ružičastu Ruby čokoladu, patentiranu 2017. godine, a koja je trenutačno hit na svjetskom tržištu", naglašava Fran Reizl i ističe da su im pri razvoju uvelike pomogli poticaji od Europske unije za nabavu strojeva i sirovina najviše kvalitete.

U tvrtki ističu da su reakcije kupaca odlične, što se vidi i na društvenim mrežama. Čokolade je trenutačno moguće pronaći u specijaliziranim dućanima i prodavaonicama diljem Hrvatske, kao i vina, žestice, craft piva, domaće proizvode, delikatese i slično. U inozemstvu su prisutni u prodavaonicama delicija naših iseljenika u Beču i Stuttgartu i vesele se daljnjem skorom širenju suradnje s našom dijasporom pri plasmanu proizvoda u inozemstvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije