Petrov novi dom

Kako su Hrvati u Chicagu već početkom 20. stoljeća imali vlastite zgrade

Petrov novi dom
Hrvati u Americi
09.12.2017.
u 05:06

Svaki apartman uz kupaonu ima svoj poseban sunčani odjeljak s uređenim prisobljem. U stanovima je i električni namještaj najnovijeg stila. Posebni zidni kreveti u svakom su odjelu

"Petrov novi dom ime je nove lijepe zgrade za stanovanje u južnom dijelu grada Chicaga, na broju 7620-7622 South Park Ave, čiji je vlasnik naš zemljak Petar Krilić, rodom iz Baćine pokraj Makarske.

Ova velika i udobna zgrada s tri kata i engleskim podrumom ima šest apartmana od pet soba i jedan od tri sobe. Također, pruža sve mogućnosti prvoklasnog stana sa svim modernim zahtjevima.

Svaki apartman uz kupaonu ima svoj poseban sunčani odjeljak s uređenim prisobljem. U stanovima je i električni namještaj najnovijeg stila. Posebni zidni kreveti u svakom su odjelu. Toplina na paru uvedena je u cijeloj zgradi."

Ova vijest objavljena je 1927. godine u knjizi Vjekoslava Melera "Hrvati u Americi, hrvatske kolonije u Chicagu, Prilog povijesti američkih Hrvata". Ta vijest samo je jedan od dokaza kako su naši ljudi bili vrlo uspješni diljem svijeta i već su početkom 20. stoljeća imali vlastite zgrade u gradovima poput dalekog i velikog Chicaga.

Komentara 2

FN
Fr@njo
17:02 09.12.2017.

a imali su..ameri nisu poznavali billege, domovnice. izvode iz knjige rodjenih , JMBG plus OIB i strucne refereneske kretene za kretenizam..tocka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije